Inga mer dubbla budskap.

En fucking skit måndag.
skit, skit, skit, skit.

Allting blir bara förvrängt, allting ställs upp och ner och snurrar. Blir helt förvirrad.
Ljug bara inte mer, för jag klarar inte av mer nu. Klarar inte av alla dubbla budskap, det orkar jag inte.

Skitsnack.



..

Just nu klarar jag inte av denhär skiten. Orkar inte ha allt dethär på mitt samvete heller. Det är fan inte det jag behöver nu. Säg bara till med en gång så tar jag det ändå. Skit samma, jag är van.

Lördagen.

Lördag morgon vaknade jag av att det ringde klockan elva. Man var väll måttligt road, men kanske lika bra av att få gå upp. Eftersom Paula & Johanna sov i mitt rum med mig så vaknade dom också. Vi låg och pratade ett tag och så stage-divade dom ner på mig. Vi började asgarva och då kom alla de andra in, dom hade också vaknat.
Eftersom alla var vakna gick vi ner och jag fixade frukost. Smoothie, mackor och kex stod på bordet. Vi åt frukost med en god aptit och satt och pratade en massa tjej-snack. Riktigt skönt med sådana vettiga flickor!
Vi satt och pratade ett bra tag och vid halv ett tiden åkte Johanna hem. Vi andra satt kvar och pratade om bortskämda människor som tror att dom kan styra och ställa över alla andra. Efter en bra disskution föreslog Julia att vi skulle äta kladdkaka. Vi andra bangade inte och vi satte oss och smockade i oss resten av kladdkakan. Vi satt och pratade ännu mera, när kladdkakan var slut tog vi fram taco-chipsen och coca cola, riktiga tjockisar.
Plötsligt började vi prata om magont, (det har väll inte undgått någon att min mage är cp?) det visade sig att mina vänner hade typ samma problem som jag har. Eller liknande iallafall. Vi började snacka om rektostopi och sådant för det är kanske så att jag skulle få göra en sådan och plus att Sasha också kanske skulle behöva det. Men Camilles mamma jobbade typ med någontnig nyframtaget som heter Ubt-test, istället för att få en kamera nedkörd i matstrupen ända ner till magsäcken kunde man ta en tablett och sedan blåsa ut i ett rör. Samma resultat fast Ubt-testet är mycket enklare. Det värkade vara en skit bra metod. För då kunde man få reda på om man hade dendära bakterien som gör att man får magsår och magcanser osv. Skit bra iallafall, så ska kolla upp detdär.
Efter mag disskutionen började vi komma in på det svenska rättsystemet och vi kom fram till att det är lite konstigt. Inte så bra faktiskt. Det var också en otroligt bra disskution och det är så skönt att det finns flera som delar samma åsikter som en själv. Så vi bestämmde oss även för att bli advokater. Vi kommer att bli framgångsrika.

Vid halv fem typ åkte alla hem. Då vart jag ensam igen så jag började plocka undan allt och diska och allt detdära tråkiga. Jag tog mig även en dusch och väntade lite på Johanna.
Johanna kom vid ca 19.00 och då hade jag börjat med maten, kyckling och klyftpotatis. Så när det var klart så åt vi. Vi bestämmde också att vi skulle åka in till stan för att träffa Modi och Hawar. Vi ringde till Julia också och hon följde med. Vi vart skit stressade till bussen och fick springa, vi hann precis.
I stan gick vi och hyrde film och sedan gick vi vidare hem till Modi. Vi satte på filmen som jag tror heter "Rest stop" och jag säger bara; titta aldrig på den filmen. Det var nog den äckligaste och sjukaste filmen jag har sett. Min mage vände sig ut och in, jag mådde så jävla illa efteråt så jag vet inte vad. Den var sjuk äcklig. Jag säger bara, aldrig i hela mitt liv att jag ska stanna på en rast-plats någon mer gång. Blä!
Efter filmen drog vi oss mot McDonalds där Modi och Hawar åt. Efter det drig vi oss mot bussen hem igen.
Väl hemma satt jag och Johanna och pratade länge i köket. Eller hon pratade mycket i sin telefon också så då passade jag på att busa med Morris. Iallafall, vid tre tiden gick vi och la oss iallafall.

Så tack för en bra helg iallafall. Det var riktigt roligt!

Mycket trevlig fredag.

Igår var en rolig dag.
Jag vaknade klockan sex (kanske inte fullt så roligt). Men iallafall eftersom jag vaknade så tidigt bestämmde jag mig för att följa med Johanna & Adi och sola innan skolan började. Så fixade till mig lite och tog bussen in till åtta. Vart fett irriterad på bussen för den var så seg. HUr som helst möttejag Johanna så vi gick till solpalatset och mötte Adi. Solade i 20 minuter och vandrade sedan mot skolan. Vi kom precis i tid. Vi vart indelade i grupper i klassen, vi skulle gå ner till bryggan och arbeta där. Vi skulle iakta en människa och hitta på en historia om den människan. Dessutom hade vi fyra saker som skulle vara med i historian också. Vi hade, tårta, galge, resväska & glödlampa. Våran handlade om en man som hette Leffe, historien vart helt sjuk men det var roligt.
Efter våran sköna svenska lektion hade vi italienska. Där fick vi också vara ute och våran älskade Jordan hade köpt fika till oss. Så vi fick cider, vaniljkringla och kakor. Visst är hon söt? Jag älskar Jordan!
Efter italienskan hade vi luch och sedan matte. På matten fick vi reda på våra matteprov, det gick faktiskt bättre än vad jag trott.
Halv två slutade vi och jag, Paula & Johanna begav oss ner på stan. Var inne på H&M och jag köpte en vit klänning och en färgglad mänstrad tunika. Efter det var vi lyckliga så vi firade med en glass, jag tog favoriten Cornette Jordgubb. I love!. 
Vi fördrev tiden med att sitta ocg glo på folk. Vid kvart över tre typ gick Johanna och jag & Paula väntade på Camille för att ge henne ett busskort.

Jag och Paula begav oss sedan mot stationen där vi träffade Sasha och Julia. Vi tog samma buss hem och planerade lite inför kvällen.
När jag & Paula kom hem fixade vi oss i ordning och åt jordgubbar. Halv sex kom Johanna och gjorde oss sällskap. Vi började laga maten, tacos blev det. Gott, gott.
Halv sju typ så kom Sasha och Julia och det var perfekt tajming för mate blev precis klar då. Vi satte oss ner och avnjöt en god tacos-middag.
Efter god mat gick vi upp till vardagsrummet och tog med oss godis, chips & ostbågar (tjockisar, vi vet). Vi satte på en massa skön musik. Haha, vi ravade till serbisk techno och lyssnade på en massa annat serbiskt som Sasha visade. Sedan tog vi på en massa nostalgi låtar och shakade loss ordentligen här i vardagsrummet. Haha, hela golvet skakade. Vi lärde oss också en massa rave steg från youtube, den hette typ "stampa loss med Leroy" eller ngt. Askul iallafall, helt flippat.
Kvart i tio gick vi och mötte Camille som kom direkt från sin dans. Hemma igen åt Camille lite tacos så satt vi och snackade ett tag. Tittade på roliga filmer och dansade. Pratade med pojkar och en massa annat kul. Skit roligt hade vi iallafall. Kom på att vi ska starta en dansgrupp tillsammans, new pussycat dolls. (haha).
Vid halv ett-tiden kom vi på att vi var hungriga och gick ner för att avnjuta en god kladdkaka med glass. Där satt vi och njöt när vi plötsligt kom in på spöken och spökhistorier. Vi satt och skrämmde upp varandra riktigt ordentligt, skit läskigt. Camille hade typ en bild på hennes kill-kompis som hade vartit i sin tjejs hus. Och i det huset hade en gammal gubbe dött. Så på bilden såg man gubbens ansikte bakom killens. Skit äckligt. Haha, sedan gick Camille iväg ett tag, så kom hon och skrämmde oss, hon hade tagit ner håret för ansiktet så hon såg ut exakt som Samara. Fett äckligt var det iallafall.
Hur som helst satt vi och pratade skit länge. Och vid tre-tiden bäddade vi i mitt & Markus rum och gick och la oss. Jag somnade på direkten.

Tack för en jätte trevlig kväll flickor. Det behövdes & ska göras om snart!

Eftermidagen.

Gårdagen blev väldigt lyckad. Vi hade beting på historian så jag och Johanna gick och satte oss i biblioteken och gjorde våran samhälls uppgift. Det gick jättebra, vi är smarta.
När vi var klara drog vi oss ner på stan. Jag tittade på glajor, men hittade inga. Köpte istället en mascara och ett solpuder ifrån H&M. Efter det blev vi sugna på solen. Så vi gick först och köpte glass, jag tog mörk choklad, polka & blåbär. Mums. Vi gick ner till ån och det var fullproppat (nähä). Men som tur var gick några precis när vi kom så vi smokade in oss där. Det var jättemysigt. Glassen var god men jag fick ont i magen. Efter ett tag kom pojkarna och gjorde oss sällskap. Mycket trevligt. Vi satt vid ån till typ tio över fem. Sedan skulle Adi & Johanna äta på Jalla. Så där satt vi ett tag och luffade, det var mycket trevligt.. När de ätit klart gick jag till Hemköp och köpte en banan och en red bull, min middag. Haha, efter det drog vi oss till dansen.
Dansen var rolig, vi gjorde våran twist koreografi. Jag och Johanna fick tvärr inte bli huvudpersonerna. Den där jävla blondinen blev. Usch, henne tycker vi inte om. Men vi ska glänsa ändå, med vår utstrålning kommer det gå fina fisken.
Efter dansen kom jag hem, tittade på tv och sov...

Min måndagfs eftermiddag/kväll.

Hejdå !

Måndag och glad (?)

Idag är det måndag. Suck. Sitter på engelskan nu och har precis börjat. Vet inte vad jag ska göra för Maria gick iväg nyss. Jag har dock ingen bok med mig idag och vi ska tydligen jobba med den. SÅ jag får väll slöa mig igenom lektionen eller någonting. Maria ska ändå ha muntliga nationella så hon är inte ens här. Skönt!
Idag är det också mycket fint väder, sol och varmt. Jag kände mig sommrig idag och tog på mig min turkosa klänning. I like.
Efter skolan idag ska jag och Johanna göra våran samhälls uppgift om konkurrens tror jag det handlar om. Sedan ska vi bege oss mot staden och ha det mysigt i solen. Jag ska nog köpa en mascara också tror jag. Kanske en glass ska inhandlas med?

Ha en fortsatt trevloig måndagsförmiddag människor!

Vacker väder.

Har precis varit ute i solen var hur skönt som helst. Det var riktigt varmt ute på altanen, kändes lite som sommar värme då blir man riktigt glad. Har faktiskt till och med fått lite färg, kan ni tänka er? Ville inte sitta ute för länge heller för då kommer jag se ut som en kräfta. Blir så röd om jag sitter för  länge i början av sesongen. Och med tanke på att jag solade solarium i fredags och blev skit röd efter det tog jag det lite lugnt idag.

Nu sitter jag och lyssnar på bonket som kommer nedifrån. Pappa håller på att fixa den nya kommoden i badrummet, vi gör om där. Och eftersom han fixar med kommoden fixar han ju också med vattenrören och allt som hör de till har vi stängt av vattnet hemma. Inget vatten = handikappad. Man tänker inte på hur mycket man anväder vatten egentligen.. Som att nu håller jag på att kissa på mig (god to know?) men jag kan inte gå på toa för vi har inget vatten. Vattnet kommer vara avstängt i typ några timmar till, jag kommer att dö tror jag. Vilket problem jag har, not.

Iallafall, imorgon är det skola igen (suck). Men efter skolan om det är fint väder ska nog jag och Johanna ner till ån och mysa tills dansen börjar.

Sedan är det inte långt kvar till helgen heller, ska bli askul. Har iallafall bestämmt vad som ska serveras och så. Jag längtar.

Ha en fortsatt trevlig vår- dag.


Hopp, hopp!

Igår var det ju lördag och det var SM-finalerna i globen. Skit kul. Vi kom till globen vid ca 11. Insläppet var 11.30 så vi tog oss en fika innan, kaffe och bulle blev det. Sedan begav vi oss mot globen och gick in, konstigt nog så sa vakterna att man inte fick ha petflaskor med sig in med korkar på. Så vi var tvugna att ta av korkarna på flaskorna. Konstigt tycker jag, dom förklarade det så att man inte skulle kunna kasta in hela flaskor in på planen, men dom sålde ju flaskor inne ändå. Knäppt! Iallafall, vi gick till vår plats, vi satt på kortsidan högt upp. Såg jättebra ner på hela planen. Så vid halv ett började damfinalen, IXU-Balrog. Somvanligt satt vi på fel sida, haha. Jag, mamma & pappa hejade på IXU medans lillebror hejade på Balrog. Vi satt bland folk som hejade på Balrog, men vi bytte inte sida för det. Det var en jättespännande match och IXU låg under i början, men kom igne på slutet och vann. Heja, det var jättekul. Det är kul att kolla på damerna för som visar sina känslor så mycket mer än herrarna..
Iallafall, efter dam matchen gick vi ut från våra platser och direkt när vi kom ut från arenan kände vi lukten av öl. Haha, typ halva warberg klacken satt nedanför oss i baren och laddade upp. De flesta var helt borta, det var kul. Medans vi betraktade dem åt vi våran luch, fralla med ost & skinka, mums.
Halv 4 började herr-finalen nu var det AIK-Warberg. Vi hejade på Warberg, dom är trots allt skit duktiga. Så var det väll bäst också när vi satt över Warberg-klacken. Dom har skit stor klack så det var jätteroligt. Matchen var riktigt spännande, man viste inte vem som skulle vinna. Både AIK och Warberk tampades om ledningen. Men när de tre första perioderna var slut stod det 4-4. Sudden death, skit spännande. AIK hade sjukt många chanser som de sjabblade bort. Så efter tio minuter och inget mål åtesrstod det straffar. Det var riktig SM-final stämming. Straffarna var skit spännande. Warberg tog ävertag från början och när sista straffarna skulle läggas stod det 6-5 till Warberg. AIK missade. Så sista straffe gick såklart till Svensson och då viste man att det var klart. Han satte den lätt som en plätt, så vann de.

Skit kul dag iallafall, men vart skit trött. Jobbigt med så mycket människor och ljud. Men en rolig dag..

Snart ska jag gå ut & sätta mig i det fina vår-vädret.
Puss


Amputera, nu!

Jag har sjukt ont i magen idag. Jävla skit sak ska amputeras. Jag vill ha en frisk mage, vad är prblemet?


Johanna, militär?

Btw, Johanna. Du måste gå lumpen om du liksom vill jobba inom försvaret. Men om du bara vill sitta i telefonväxel, jobbba i förråd eller städare behöver du inte gå lumpen. Så du vet!

Jobbig dag.

1: a dagen i skolan idag. Sjukt jobbigt faktiskt om jag ska vara ärlig. Ville verkligen inte åka, men man måste ta itu med sina problem. Fick lite småpanik i bussen eftersom det kom en massa dagis-barn på och skrek. Jag ville försvinna. När jag kom fram köpte jag min lunch på statoil, en drickyoughurt. Yum.
Första lektionen hade vi engelska. Var en rätt så skön lektion. Marias "syster" från australien och hennes man var och hälsade på. De berättade en massa om Australien och det var helt okej. Efter engelskan var det lunch, youghurt. Sedan tog vi oss mot idrotten, jag skulle inte vara med. Orkar inte. Men det var fotboll och Johanna och Safi hade inte några skor. Så vi fick gå på promenad istället. Vi skulle gå till Fyrisfjärden och ta redan på om helgens bedminton match. Hon trodde hon var smart när hon skickade ut oss på det uppdraget. Men vi var smartare, internet kallas det. Haha, så vår promenad var till kiosken och tillbaka. Sedan kära Bengt. Gick tillbaka när det var tio minuter kvar och berättade och Gunnel imponerades stort av våran promenix. Haha. Nej, sedan såg vi Paula strutta runt med pompom's. Gunnel hade kommit på en idé att hon ville att vi skulle vara cheer leaders på skolkampen i maj. Självklart dansanta som vi är sa vi visst. Så det är bara sätta ihop en snygg cheer koreografi på en månad. Oh yes, vi ska göra hopp & grejer. Så watch out.
Efter idrotten hade vi histora med Christer. Jag tror han hade saknat mig lite, ellerhur? Han babblade på somvanligt ett tag sedan fick vi världens tjockaste texthäfte om franska revulutionen. Gud så roligt det var måste jag erkänna (smått ironisk). Kände också att jag var helt slut på historian, huvudet var inte med och rummet snurrade. När historian slutade hastade jag & Johanna iväg till bussen, en motionssträcka. Åkte hem och var alldeles färdig. Första dagen tog knäcken på mig. Helt slut...

Iallafall tog jag bussen in till stan och kom in vid sex-hugget. Skulle vänta på min kära vän Johanna för hennes buss var sen. Så jag stod mot väggen till City mail och vad händer? Jo, en biljävel kör skitfort och jättenära trotoaren där det råkar vara en stor vattenpöl. Han kör rakt i vattenpölen och jag blir dränkt. Seriöst, vatten skvätte over hela mig. Byxor, jacka, väska, hår & ansikte vart dyngsur. Just my luck. Biljävel.  Johanna fick sig iallafall ett gott skratt när hon kom med bussen. Hon skadegjädjades åt mig oc det var inte snällt (dumma dig). Blöt och torr gick vi iallafall till dansen. Det var kul, jag lärde mig de nya stegen och vi satte ihop allting. Jag och Johanna gjorde också anspråk på att få vara de två "huvudpersonerna" i början. Vilken ska föreställa Uma Thurman & John Travolta när dom är på twisttävlingen. Så ska vi stå och twista i början och sedan ska alla andra komma in efter ett tag. Men vi ville vara dom. Åsa sa att vi skulle lotta, men vi ska ge alla andra mördarblickar så vi får det. Muahahahha.

Nu ikväll är jag död. På riktigt. Det blir nog bara en halvdag för mig imorgon tror jag. Orkar nog inte mer.

Nu ska jag göra mig iordning och sedan titta på Lilla Al Fadjii!

Ciao!

AJAJAJ.

Aoootch säger jag bara denna söndagen. Jag har sjukt ont i hela kroppen, världens träningsvärk. JJag ser ut som en gammal kärring när jag går runt. Hela låren, vaden och rumpan är värst. Fy sjuttsingen. Men det är ändå bra, då vet man att träningen igår tog lite iallafall...

Idag har jag inte gjort mycket hitills. Skulle skriva klart mitt arbte om Agenda 21 men märkte att det typ var klart till min stora förvåning. Ska bara skriva ett litet avslut för att knyta ihop säcken så är det klart sedan. Annars har jag kollat runt lite på olika hemsidor, kollat in lite sommarkläder och sådära. Kanske ska beställa hem lite från Josefsson dom hade mycket snyggt där. Pratade med Johanna nyss också, skoj somvanligt. Vi planderade lite för sista april. Picknik och grillning är iallafall ett måste. Pratade även lite om tjejhelgen som kommer snart. Ser jag fram emot väldigt mycket. Det kommer bli dragit med alla dans-tjejer iallafall.
Idag ska jag väll inte göra mycket mer. Skulle läsa lite i min engelska bok, Bridget Joned diary men ångrade mig. Pallar inte. Borde göra matte också egentligen, men orkar inte med det heller. Ikväll ska jag iallafall titta på "A beautiful mind"  med Russel Crowe. Den är sjukt bra, klockan nio på tv4 så ni vet.

Bye!

Dansfestival!

Idag har varit en riktig rolig dag. Jag har haft riktigt roligt. Kroppen tog dock lite stryk jag är helt död och mina ben värker. Morgondagens träningsvärk är inget jjag ser fram emot.

Dagen började klockan nio. Insläppet, men det var försenat 20 minuter så jag & Johanna satt på trappen och pratade lite med Karin också. Tjugo över nio började dom släppa in, Camille kom precis i rättan tid. Så in gick vi. Träffade även på Joanna & Julia. Skoj!  Vi cirka halv tio börjde en gemensam uppvärmingn med koreografen Patric Ekström. En riktigt rolig uppvärming och man ska ju inte klaga på koreografen heller. Nej, han var en riktig snygging och ett stort plus var att han hade en riktigt snygg rumpa. Haha, han hade faktiskt det! Efter uppvärming var det cheerdance på schemat förr oss tjejer. Det var riktigt roligt faktiskt, men svårt med de raka sarkarna och så. Minspelet är man inte heller så van med. Men annars en rikigt rolig koreografi! Efter cheer var den dags för dancehall med vår gamla kära Karin. Nivå 3 och det var jättekul. Mycket shake där så kommer ha träningsvärk i svanken imogon kan jag tänka mig... Riktigt kul. Svettiga och dana tog vi oss vidare till den 3:e danstimmen. Street med Otto. Innan street stod jag, Camille & Johanna och pratade med honom. Han var en sjukt trevlig människa. Riktigt rolig & utåtriktad. Dessutom imponerades jag ännu mer på danslektionen. En riktigt bra koreograf och en riktigt bra danspedagog. Så, jag måste erkänna att jag är avis på Paula som har honom. Jag vill med ha han som danslärare, han var tokbra.
Efter 3 timmar full av dans var det äntligen lite paus. VI satte oss på läktaren, åt lite och tittade på några dansgrupper som uppträdde. Skitbra var dom, speciellt breaking gruppen. Jag älskade den lilla mannen, asball! Efter alla dansuppvisningar tog vi ett 360 graders foto på alla som var där, kommer nog bli coolt.
Efter det var det dags att dansa igen. Nu var det dags för house med Martin C Feretti (!) (Han har koreograferat Michael Jackson & Ricky Martin bl.a.) Det var sjuuukt jobbigt. De första 20 minutrarna hoppade vi en massa. Jag lovar, svetten rann bokstavligen över hela kroppen. Upptäckte att house inte var någonting för mig, hittade liksom inte det rätta gunget man ska ha i dansstilen.. jEfter house var det bara 1 danslektion kvar, vad passar inte bättre då än breaking? Haha, våran koreograf Fredric Karlsson var mycket bra läare. Han var skitsnäll och gick runt och hjälpte alla. Det var jättekul att prova på, ska träna på mina sixstep & backflips så blir jag en riktig b-girl. Haha, jag var sämst. Men iallafall, kul var det. Breaking tar ju ett tag att lära sig som sagt...
När danslektionen var slut gick vi upp till A-hallen och stretchade lyssnade på lite snack av arrangörerna och sedan var det över.

Dagen summeras som mycket rolig, skönt att komma bort llite från hemmet. Lärde mig mycket nytt också, vilket alltid är roligt. Vi ska också gå på try-out till en dansgrupp som dansar street, popping, funk typ. Annars ska vi göra en egen dansgrupp aiight. Haha, skitkul igen iallfall.

Jag älskar dans!

Bilder kommer upp senare. Så fort DC lägger upp dom.

Kortis.

Imorgon är det dansfestival med Johanna och massa andra dansare. Ska bli kul att få träffa lite människor. Men kommer nog bli jättetrött med tanke på att jag varit hemma i två veckor nu. Ska iallafall bli skönt att träffa min vän, saknas henne.

Så update kommer imorgon om hur min dansanta dag var.

Go natt!

Disskutioner med respekt.

Alla har olika åsikter, sedan får man respektera den andres åsikt även fast man inte håller med. Man måste kuna föra en disskution utan att bli otrevlig på något sätt. Bådda parter måste få uttrycka sina känslor och åsikter utan att det ska komma en massa hårda ord emellan. Jag menar, man måste kunna disskutera saker och uttrycka sina åsikter utan att man ska få en massa glåpord på sig. Disskera saker är någonting man måste kunna göra i livet, det kommer man göra ofta. Och jag tror inte att det kommer gå bra om man börjar bli otrevlig eller så. Jag tror på att man får redogöra för sin sak, alltså uttrycka sin åsikt. Lyssna till vad den andra har att säga och kanske komma med motargument. Men bara för att man kommer med ett motargument behöver man inte bli speciellt otrevlig eller så. Man får tala för sin sak och sedan respektera den andres åsikt. För om man inte gör det och blir helt fanatsik eller upprörd kommer det ju bara att gå ännu sämre och tillslut tar folk en inte på allvar.

Så jag menar iallafall att man måste kunna respektera varandras åsikter och alla får tycka som det vill. Yttrandefrihetsgrundlagen bevisar detta, det är bara att läsa den så står allt där i. Man får uttrycka sin egna åsikt bara du inte kränker någon.

Jag har också mycket väl bllivit upprörd i disskutioner och slängt elaka ord, det har jag. Men jag har insett nu att det inte leder någonvart. Man kan prata och disskutera på en nivå utan att behöva bli upprörd. Man måste helt enkelt lära sig att respektera den andres åsikt, hur fel man än tycker den andra har. Alla har sin rätt att tycka vad de vill och så är det.

Så avslutningsvis vill jag bara säga att jag vill inte ha några elaka ord på mig bara för att jag försökt diskutera en sak som ligger mig varm om hjärtat. Jag respekterar åsikterna emot det jag skrivit. Jag ville bara föröska ge en mer klar bild hur jag menade och hur jag tycker samhället ska se ut. Det är mina åsikter.

Så jag tycker man ska föröska tänka över detta. Även jag. Att om vi förösker respektera varandra mer skulle allting bli bättre och folk skulle slippa må dåligt över att bli nedtryckta.

The greatest thing you´ll ever learn.

The gratest thing you´ll ever learn is just to love and be loved return.

Så sant som det är sagt. Har tittat på Moulin Rouge idag, jag fullkommligt älskar den filmen. Den är helt underbar må jag säga. Okej, den kan vara lite töntig ibland, men det är charmigt. Den är ändå upp piggande och jag behövde det idag.

En till sak, idag har jag världens migrän huvudvärk och orkar verkligen inte prata med någon eller så. Så ni vet! Borde väll inte sitta här egentligen men ska försöka gå & sova lite. Men så ni vet, jag orkar inte för det känns som om mitt huvud ska sprängas.

Saknar er i skolan faktiskt, vääldigt mycket!

Big Love!

Denna människa har jag fått upp ögonen för de senaste veckorna. Han har en oerhörd charm och är väldigt söt. Dessutom sjunger han som en jävla gud. Gillar hans tolkningar av bl.a. Cornelis Vreeswijk och Johnny Cash. Rösten är verkligen gudomlig som jag skrev. Han verkar också vara en mycket mysig och trevlig person i sig självt. Otroligt ödmjuk människa. Som sagt, vem smälter inte när man ser de där rådjursögonen och fina leendet? I love him.

image12

Slut disskuterat nu !

Jaja, nu orkar jag inte disskutera över saken längre. Tycker bara att det är lite omoget att gå under ett falskt namn och inte våga stå för vem man är. Alla har olika åsikter om saker och så är det. Vi ska inte bli fanatiska eller så. Jag respekterar de andras åsikter och hopps de kan respektera mina (eller vilket de inte gjorde eftersom jag fick dessa påhopp, men whatever). Jag tycker iallafall såhär och det står jag fast vid. Sedan om jag nu är så irriterande behöver Ni inte läsa min blogg längre.

No hard feelings, jag ville bara få fram det jag tycker.

Nu är skolpolitikern igång igen.

Så, nu har jag fått en till liten kommentar som jag bara känner att jag måste svara på. Ämnet ligger mig nämligen varmt om hjärtat och jag vill stå upp för min sak och min åsikt. Så inget illa menat eller så, jag vill bara försöka förstå din synpunkt och förklara min.

Kritik finns i alla former, och alla har rätt att säga sitt. Men jag håller med om att det är ett påhopp. För du har fel. Väldigt fel! Ungdomar som är så smarta kan faktiskt ta sin utbildning på eget ansvar. Kurserna i skolan är utformade för att passa ALLA. Man blir inte trött av att jobba på en för låg nivå, snälla du. Resurser finns som en extra utväg när inte den vanliga hjälpen räcker. Personer som har det lätt för sig har inte rätt tll den hjälpen. Väx upp för fan

Jag förstår tyvärr fortfarande inte hur du menar Karin. Jag tror att du har missförstått hela grejen med det jag har skrivit. Annars så måste jag säga att du har en väldigt konstig åsikt faktiskt. Men alla får ju tycka som dom vill.
Ungdomar som går på gymnasiet kanske kan ta mer ansvar för sin utbildnning och bestämma mer över hur studieplanen ska se ut. Men det är en helt annan sak i förskolan och grunskolan. När man är mindre har man oftast inte den chansen att själv ta ansvar över sina studier eller sin utbildning. Och visst, skolplanen är ju lagd så att den ska passa alla barn. Men nu är det ju inte så att alla barnen är lika. Alla är olika. Vissa har lite svårare och andra har det lättare och de andra ligger på den "normala" nivån... Därför behövs det mer extra hjälp. Så det du antyder egentligen är att det inte ska komma mer hjälp till skolor och förskolor? Att ungdomar i t.ex. högstadiet måste få gå ett år extra innan gymnasiet bara för att de har fått ett IG i betyg p.g.a. ålig hjälp i skolan. Det är ju det du antyder egentigen?
Och jag vet själv av egen erfarenhet att man visst blir trött om man ligger på en för låg nivå om man redan kan allting och allting är för lätt ffår man ingen utmaning och dessutom inte lär sig någonting nytt kan det leda till att man bli trött och inte tillräckligt motiverad för att studera. Jag säger itne att det är så i alla fall, men i vissa och vissa räcker ändå.
Ja, resurser ska finnas till utöver dedn vanliga hjälpen det är ju det jag har skrivit! Det är jätteviktigt att de som har det svårare ska få hjälp med en gång av resurs eller special pedagog med en gång så de t.ex. slipper gå om ett exta år i skola eller förskola. Det är det jag menar, att det är otroligt viktigt att resurser kommer in och hjälper de som har det svårt.
De som har de lätt för sig har också rätt till resurshjälp. Men hjälpen är ju först och främst till för de som har det svårt. Jag menade att all uppmärksamhet inte bara ska ägnas åt de barn/ungdomar som har de svårt för sig. Utan också de som ligger före i utvecklingen. För som jag skrev innan, de kan tröttna och tappa motiveringen.

Sammanfattningsvis kan jag väll säga att alla barn/ungdomar så få lika mycket hjälp och uppmärksamhet oavsett hur bra de går för dem i skola/förskola. Och att det behövs mer resurser i förskola och skola. Det är faktiskt bevisat att det behövs. Och att det ska få komma in hjälp med en gång istället för att man ska få slösa ett år på att gå om.
Fast du kanske tycker att det är bättre att få gå om ett år istället för att få hjälp direkt? Som sagt, alla har olika åsikter. Jag står för min och vill bara försöka förklara för dig hur jag menar.

Ha det gott !

Hatar sjukhus.

Just det, tänkte ge er en lite uppdatering om min vistelse hos doktorn igår. Så här kommer den..

Fick tid hos Svartbäckens vårdcentral 14.45. Somvanligt när man kommer dit får man vänta i 10 minuter extra iallafall. Pappa var med mig och ärligt talat tror jag att pappa alltid måste följa med mig när jag ska till doktorn. Han är ett bra moraliskt stöd, skulle aldrig klara av sjukhust vistelserna utan honom. Så tack till min underbara pappa. Iallafall 14.55 kom doktor Erik ut. Första intrycket var väll sådär (är skeptisk mot svartbäckens läkare) men väl inne i undersökningsrummet ändrades det totalt. Han var nog den bästa doktorn jag haft på länge och då är det bra. Han lyssnade verkligen och föröskte komma på vad det var med min mage. Han kände på den och konstaterade att den var svullen på vissa ställen. Han sa sedan att jag skulle ta lite prover så vi skulle få reda på lite mer. Så jag & pappa begav oss till väntrummet för att just, vänta.. Så där satt vi ett tag men fick tillslut komma in till det läskiga prov-rummet. Blod & urinprov skulle det bli. Så först sa sköterskan att hon skulle ta i armväcket sedan förklarade pappa att jag var mycket känslig för dessa saker och att sist jag tog blodprov svimmade jag. Ojdå sa hon den blonda tanten med alldeles för häftigt läppstift och tog bara ett stick i fingret istället. Tack säger jag. Trots att det bara var ett litet stick blev jag jätteyr, jag är ynklig när det gäller nålar och blod och sjukhus. Jag hatar allt som har med sjukhus att göra.
När proverna var klara fick vi återgå till den roliga sysselsättningen att vänta. Vi väntade och efter en stund kom doktor Erik tillbaka. Han förklarade att proverna inte visat någonting men han ville att vi skulle få reda på vad det var för fel. Så han skrev en remiss till barnakuten på Akis. Så det var bara att åka viare.
Stannade till på skolan innan bara för att hämta böcker och sådant.
Efter det åkte vi till akutmottagning på Akademiska. Väntade en stund i väntrummet och snart kom en sköterska och roppade upp mitt namn. Vi fick förflytta oss till ett undersökningsrum, där pratade hon lite med mig. Vägde mig och sådära och jag fick ta ett till prov. Sedan blev det vänta igen... Min gulliga pappa spran och köpte en tidning och banan till mig så jag hade något att sysselsätta mig med. Han lyckades också få upp mitt humör genom att pilla på allting i rummet och testa mina reflexer. Som jag skrev innan, tur att pappa var med.
Efter ca en timmes väntan kom det in 2 läkarkandidater som babblade på om hur jag mådde och mina symptom. De klämmde på magen och lyssnade på hjärta och lungor. De pratade även om graviditet och sa att doktorn skulle göra ett för säkerhetens skull även fast jag förklarade för dem att det är omöjligt. Jävla kandidater.. Iallafall, när dom var klara fick vi vänta igen på att doktorn skulle komma.
Efter ytterligare en halvtimme kom doktor Frisk in i undersökningsrummet. Och jag fick för 4: e gången förklara alla mina symptom och hur jag mådde. Han kännde på magen och hela den proceduren igen.
Han berättade sedan vad han kom fram till. Det var ingenting akut som tur var, ingen blindtarmsinfektion eller infektion i buken. Skönt att veta tycker jag. Han visste inte riktigt vad det kunde vara men skrev ut en medicin till mig som tydligen ska rena tarmarna och magsäcken. Ska ta den i några veckor nu och hoppas på att det bli bättre. Om det inte blir bättre så ska jag ringa tillbaka.

Så efter att ha spenderat hela min eftermiddag/kväll på sjukhus var jag helt färdif när jag kom hem igår. Usch..

Undrade bara hur du menade, Karin?

Hm, jag fick en kommentar av signaturen "Karin" i mitt inlägg om skolan och utbildningen som jag inte riktigt förstod.

"Alltså, om du är så omogen att du själv tror på det du säger. Då är jag rädd att det är du som behöver en resurspedagog.Ta några lektioner i ämnet verklighet kanske? Du lever i en jävla bubbla, och där finns bara du, du, du.."

Så såg det ut och jag förstod inte riktigt vad hon menade med den kommentaren faktiskt. För du kan omöjligt säga att det inte behövs mer resurser i dagens skolor och förskolor? Det behövs verkligen. Och saken är den att jag vet mycket om dethär eftersom min mamma är just en specialpedagog och kan väldigt mycket om ämnet eftersom hon är utbildad till just specialpeagog. Så om du läser detta igen kan du väll förklara hur du menar med "att jag tror på det jag säger" för det jag skrev är bara fakta. Barn och ungdomar får inte alltid den hjälp de behöver i skolan idag. Det är ingen lögn för det står nämligen mycket om det i tidningar och annat. Man ser det också i praktiken.
Och detdär med att jag lever i en bubbla, det kan du inte veta eftersom du inte känner mig. Och det är klart att jag skriver om mig och mina åsikter i min blogg. Det vore väll konstigt annars? Det jag skriver handlar om mitt liv och om mina åsikter. Om du inte tycker om det så behlver du inte läsa.

Så, nu kanske vissa tror att jag inte klarar av att ta kritik, men dethär är ju inte riktigt kritik, det är ett påhopp. Och då ville jag bara skriva min sak. För jag förstod iallafall inte vad Karin menade. Är det någon annan som gör det?


Idealkost?

Som ni kanske märkt i mina senaste inlägg har jag ju stora problem med min lilla mage. Jag har svårt att äta så det jag lever på just nu är; Mariekex, varm nyponsoppa med glass, potatismos och youghurt. En och annan banan kan få slinka ner ibland också. Vilken ideal kost jag stoppar i mig. Men jag klagar inte. Jag älskar mariekex, har lyckats äta upp två packet på två dagar. Jag proppar i mig dessa goa kex, kanske inte är så nyttiga med jag får i mig lite energi iallafall. Haha, samma sak med nyponsoppan & glass, det påminner om när man var liten och sjuk. Då fick vi alltid varm nyponsoppa med vaniljglass i. Nostalgiskt & gott. Och här också, lite socker. Potatismos är väl lite mer nyttigt iallafall? Eller hmm, iallafall kan jag intala mig det. Men gott är det och lätt att äta iallafall..

Okej, visst var det ett oerhört intressant inlägg om mina nuvarande matvanor? Jag har iallafall tråkigt så tyckte ni kunde få en liten upplysning om det iallafall.

Nu ska jag lägga mig i mörkret och kolla lite på väldens sämsta film och ha ångest inför besöket hos doktorn imorgon,

Ha det bra sötnosar.


Söndag.

Söndag dessa oerhört glada och positiva dagar. Yes, söndagar we love.
Nej, det gör vi inte. Imorse vaknade jag upp med världens huvudvärk, gick ner och åt min goda vaniljyoghurt med flingor och drack lite lättdryck. Pratade med mamma och pappa, vi bestämmde att vi nog ska åka till doktor imorgon. Vi ringde först till sjukvårdsupplysningen och pratade med en jättetrevlig tjej där. Hon frågade en massa och gav rådet att besöka vår husläkare. Så därför blir det nog vårdcentralen imorgon. Hoppas bara att jag inte behöver ta blodprov, okej jag vet att jag kommer få göra det. Men hoppas kan man ju alltid göra (?). Ska nog hämta lite böcker i skolan också så jag kan jobba igen med vissa saker. Det behövs verkligen. Får se hur jag gör denna vecka med skolan, får se vad doktorn säger. Kanske går på några lektioner per dag eller så beroendes på vad jag orkar med. Vill ju inte missa för mycket i skolan fakstiskt..

Idag har jag iallafall gjort klart EU-uppgiften. Eller, jag tror det. Jag är helt borta i huvudet så pappa måste läsa igenom allting innan jag skickar iväg det någonstans.

Nu har jag ont i huvudet och orkar inte sitta här längre.
Hejdå.

.

Jag har varit lite duktig iallafall. Gjorde lite på EU-uppgiften. Svårt som attans må jag säga, men pappa skulle hjälpa mig lite senare och se så att allting står rätt till.

Har precis tagit en dusch och nu ska jag åka till affärn med pappa för att köpa lite specialkost.

Ha´t!

Negativa Madeleine

Okej, så negativt som jag tänker kanske jag ska prova på dethär secret saken iallfall? La märke till att de flesta senaste inlägg är väldigt negativa, så ni får ursäkta mig och min negativitet. Men har en sådan period just nu bara.

Ska försöka bättra mig! Think positive!

Bluttan blää.

Lördag och har lite smått panikångest över mitt skolarbete. Känner att jag ligger lite efter i det. På tisdag har jag min gruppredovisning om hållbar utveckling. Mitt ämne är Agenda 21 som jag inte ens har gjort klart. Arbetet är i skolan och därför kan jag inte göra det klart hemma. Jag får helt enkelt kriga på måndag. Sedan har vi våran EU-examinitions uppgift som ska vara inne på tisdag. Den är långt ifån klar, ska dock försöka göra lite på den idag eftersom den ligger ute på rexnet. Fredag eller torsdag, kommer inte ihåg har vi matteprov. Ligger väldigt efter i matten och har hoppat över kapitel så måste verkligen kömpa mig igenom det också denhär veckan. Tur att min pappa är ett mattegeni så att jag kan få lite hjälp. Även engelskaboken måste läsas. Ujujuj, hur ska jag orka?

Nej, med det patetiska "tycka-synd-om-mig-själv" inlägget ska jag ta en huvudvärkstablett och dricka lite the.

Hejdå.


Secret.

På tal om pisitivt tänkande...

Idag när jag tittade på Oprah handalde det om någonting som heter "The secret". Jag förstod inte riktigt vad det var, men ungeför såhär så som jag uppfattade det.
Iallafall, det handlar mest om positivt tänkade. Det var en kvinna som hade skrivit denna boken "The secrets" och så påstod folk att denna boken har förändrat deras liv (Typiskt amerikaner?) Iallafall, tanken är den att man ska skriva en lista, göra en affisch eller någonting liknande och skriva ner saker man vill ha i sitt liv. Saker man saknar och vill ha. Om någonting går dåligt och man vill att det ska gå bra igen. Och för att få dessa saker ska man varje dag titta på den listan och tänka positivt hela tiden. Man ska tänka positivit om allting och om man gör det är det tyligen bara en tidsfråga innan man får det man vill ha.
T.ex. En kvinna hade startat en egen klinik, hon var psykolog. Efter ett tag gick hennes företag väldigt dåligt och det var nära att hon gick i konkurs. Då tipsade hennes syster om denhär boken. När hon läst den så blev alltid glasklart. Så varje kväll innan hon gick och la sig tänkte hon positivit och att dagen efter skulle hennes mail vara full av mail från patienter. Aah, så efter ett tag så vips hade hon fullbokat och var nästa överfull, allt detta tackvare denna metod. Och som om inte det var nog. Hennes man hade fått sparken, när han kom hem så var de tvugna att vara positivia så det firade det med en flaska vin. Sedan en tid tänkte de bara positivit och inom några veckor fick mannen ett nytt och bättre betalt jobb..

Vad tycker Ni om detta?
Jag tycker att det är fullständigt crap. Seriöst, ofta man får allting man vill ha om man bara tänker positivt? Inte en chans säger jag bara. Nej, absolut inte. Nej, förstår mig inte på sådantdär bara. Konstiga amerikander...

Snälla?

Torsdagen har väll inte varit till någon nytta. Jag har bara legat och glott på värdelös tv. Gjorde ett försök till att städa med det gick inte så bra. Jävla mage, om det inte är bättre efter helgen så ska jag åka till doktorn och kolla upp. För kan fan inte gå runt såhär. Dessutom nu så har jag världens huvudvärk eftersom jag spänner mig hela tiden. Jag har jättelågt blodtryck och är p.g.a. det alltid yr. Tyck lite synd om mig?

Nej, inte ska vi deppa ihop nu inte. Hoppas att det blir på bättrings vägen imorgon iallafall. Man ska tänka positivt, eller?


Jag har ont i magen.

Snälla döda mig.

Politiker, jagvisst.

Vet ni? Jag ska bli politiker tror jag. Jag ska bli utbildningsminister har jag bestämmt mig för. För att det är verkligen kaos i systemet just nu. Alltså, både i förskolan, grundskola och gymnasium. De som behöver mer hjälp får inte den hjälp de behöver. De som är mer duktigare får heller ingen uppmärksamhet. Dom som kanske är lite smartare än de andra får sitta och jobba på en lägre nivå och på så vis kan bli skoltrött. Om man sitter och jobbar med saker man tycker är skitlätta och inte får någon utmaning tröttnar man tillslut. Så man ska ju inte bara lägga uppmärksamheten på den barn/ungdomar som har problem utan uppmärksamhet ska också ges till de som jobbar i en för låg nivå.

Det finns inte tillräckligt mycket hjälp i dagens samhälle för utbildningen. Egentligen borde kommunerna ge mer pengar till förskola och skola för att sätta in mer specialpedagoger och resurspedagoger. Skolorna behöver mer hjälp.
Ni har väll alla hört talas om regeringens nya förslag om att det ska komma till ett 10:e år i grundskolan för de elever som inte klarar av att få godkänt? Det ska inte behövas, de är ett stort slöseri med pengar. Om man istället lägger pengarna på att ta in just specialpedagoger eller resurspedagoger så får eleverna mer hjälp och då slippter de får IG i betyg och på så sätt kan de ju gå i gymnasieskolan.

Så, iallafall ska jag bli utbildningsminister så ni vet det. Fast jag vet inte riktigt vilket parti jag ska tillhöra. Jag funderar på att gå med i Feministiska partiet. Haha, då jävlar. Jag kommer ta hela regeringen med storm kan jag lova. Watch out, here I come.

Idag är allting blä.

Noll motivation. Ingen ork alls.
Blä.
Kan någon bara kidnappa mig, ta mig långt, långt bort härifrån?

JAA.

Okej, det var ett tag sedan det kom ett riktigt blogginlägg från mig. Jag utlovade ju en uppdatering om hur lovet sett ut, men det skiter jag i eftersom bloggen var nedstängd under helgen blev jag sur. Och i vilket fall som helst är det väll inte så intressant såhär typ en vecka efteråt?

Så vi börjar med denhär veckan.
Veckan började med skolstart, vilket var jobbigt men samtidigt skönt att få komma in i rutinerna igen. Jag är en rutin människa. Jag måste ha ordning på allting, annars blir jag galen (=kontrollfreak).
Igår, tisdag hann jag bara med halva dagen i skolan, efter lunch mådde jag inte så bra och åkte hem. Väl hemma låg jag dubbelvikt i soffan mest hela tiden, min mage är inte snäll mot mig just nu. Jag undrar om man kan ta ut den ur kroppen eller någonting sådant (?). Tittade också på sista audition avsnittet på SYTYCD. Dom var i Köpenhamn och jag må då säga att danskar är väldigt speciella, nej usch. Haha, ta inte illa upp ni som har dansk påbrå men så är det iallafall.
Idag var jjag hemma för säkerhetens skull så jag inte kommer till skolan och smittar ner alla. Vaknade för ett tag sedan och åt min frukost bestående av vanilj youghurt och Kellogs Allbran Special. Nu när jag har ont i magen ska man äta mycket fibrer och det är extra mycket fiber i dom flinogrna. Dessutom är dom jättegoda så det gör mig ingenting.

Hur som helst, idag ska jag bara sitta här och lata mig. Har en oerhörd huvudvärk också idag så får se vad jag kan hitta på. Ska iallafall gå och göra mig en kopp the nu.

Hejsvejs!


RSS 2.0