Kusin vitamin

Min 16-åriga kusin och hans kompisar har gjort en väldigt skön dansvideo. Min kusin är då "hallberg" som alla ni som känner kanske redan förstår. Det är han som är först ut och när alla dansar tillsammans står han längst till vänster. Observera att den är lite ironisk men den är riktigt rolig.
Så, go Fredrik!


VARMT

Gårdagen blev en helt okej dag. Kusinerna kom och vi umgicks och åt god mat.

Kvällen blev speciellt lyckad när saker och ting redde ut sig och nu känns det väldigt bra igen. Tack!

Idag när kusinerna åkte hem åkte jag och pappa in för att göra lite ärenden. Först till apoteket för att handla lite saker. Sedan åkte vi till onoff och efter det elgiganten där jag nu köpt mig en ny mobiltelefon. En Sony Ericsson K350i eller någonting sådant. Är jättenöjd. Efter det åkte vi till F16 och styrketränade en snabbis, jobbigt i värmen. När vi var klara där åkte vi och hämtade Morris på pensionatet.

Kom hem helt genomsvett och började packa, det var sjukt jobbigt faktiskt. I värmen, tror inte det varit såhär varmt på skit länge, helt otroligt. Fast jättebra om vädret håller i sig så det bli många fina dagar på bryggan nere i Fagervik.

Imorgon som sagt åker jag, tidigt. Ska bli skönt. Mycket sol & bad. Men i och med att jag åker dit kommer bloggen vara nere i typ 2 veckor så ni vet. Stackare..

Ajja, har inte så mycket tid just nu. Mycket att fixas...

Balans

Det märks verkligen att man har varit på kryssning. Balans-sinnet har blivit helt rubbat. Så hela dagen har det kännts som om man går på en båt, alltså att det gungar. Så nu när jag ligger här i sängen känns det som om jag ligger i hytten för de gungar så mycket. Hel sjukt är det... Hoppas de känns lite bättre imorgon..

Jag vill prata med dig.

jepp

Jjag tror det är söndag idag, fast det är torsdag. Knäppt...
Idag har jag städat lite eftersom vi får folk här imorgon, följde även med pappa och handlade mat och mera. Köpte också två böcker, Berny Pålssons nya bok och uppföljaren på gömda & asyl. Så nu har jag läsning så det räcker i sommar. Skönt! När vi kom hem satte vi oss på altanen och åt och drack vin. Relaxade helt enkelt. Fick också ett samtal av en kär gammal vän!

Imorgon är det fixa & dona som gäller. Ska fixa med lite mat och så i och med att kosinerna kommer. Så de blir att vara hemma och umgås med dem imorgon, ska bli roligt faktiskt. En fördel är ju också att vi ska göra grill-spett. Rikigt gott faktiskt.

Nu är det också bestämmt att vi ska åka ner på söndag. Sämst till en viss del för hinner ju inte träffa Johanna. Men skönt att komma bort också. Behöver det...

Nu ska jag gå ut och sociala mig. Hejdåå..

Min båt-tur.

Nu är jag hemma från Silja Symphony. Är skit trött för har praktiskt taget inte sovit någonting dessa två nätter av en rad olika orsaker.

Tisdagen kom vi ombord på båten halv fyra, vi kollade in hytten och båten för att sedan gå ut på soldäck och stod där tills båten gick och fick se den fina skärgården. Vid fem hugget tog vi oss en rundtur i alla taxfree shopparna. I den affären med parymer & smmink kom en jättesnäll dam fram till mig som jobbae där. Hon började prata och ge en massa råd om hur man kan sminka sig runt ögonen för att få fram mina 2 olika färger. Så gav hon mig en gratis sminkning, alltså hon sminkade mig så det gröna i mina ögon kom fram, med lila och plommon. Så tisdagskvällen var jag grönögd. Efter sminkningen mötte jag och mamma upp pappa och Markus i en bar där vi åt nötter och drack gott. Efter en stund där gick vi till hytten och drack champange och fixade oss. Middagen 20.00 blev från buffén, maten var helt okej med det var kaos i kösystemet. Det var några japaner (inget illa menat mot japaner, okej) de var asjobbiga för att de trängde sig före hela tiden och en taffsade på mig. Usch, de hade inget hyffs... Efter mat & dricka gick vi till den lilla pubben däår det satt en trubadur och spelade. Vi är musik-familj så vi satte oss där och sjöng med. Det var jättekul för folket där var också dragiga så alla satt och sjön till gamla sköna klassiker. Vid tolv slutade han spela så vi gick vidare till nattklubben, satt där med en drink med det var helt dött så vi gick till "chill" som var som ett disco typ. Där stod jag och bror min och skakade ett tag. Vid tre tiden vart vi trötta och gick ner till hytten. Dock kunde jag inte somna alls...

Sju på onsdagsmorgonen gick vi upp (observera 7 finsk tid, 6 svensk tid). Gick till frukost buffén där det fanns mycket gott att välja på. Halv tio la vi till i Helsingfors, vi gick av båten och vandrade in mot staden. Vi lullade mest runt där, var i något varhuhus som var Finlands svar på NK ungefär, roligt. Efter vandring i stan gick vi tillbaka till båten vid tre-tiden typ. Vädret var fint så vi satte oss på soldäck för att sola lite och dricka gott. Fyra tiden gick jag & mamma till hytten för att fixa oss. Halv sex åt vi på en restaurang, jag åt fläskfilé, varmpotatissallad, gorgonzolasås och kaprisgrej. Skit gott var det. Efter maten gick vi lite mer i taxfree, köpte mig lite godis och en foundation. Klockan nio började våran kära trubadur spela igen och vi satte med där hela kvällen igen. Skit roligt var det. Tolv gick vi till nattklubben där jag och mamma dansade ett tag. Japp skoj. Pappa och jag slog på stort med en u-båt också. Haha, det var riktigt roligt. Vi var inte lika långvariga och gick hemmåt vid ett-tiden... Sov inte myckeet inatt heller...

Det var lite ev min resa.. Roligt att komma bort och älskar att vara på havet. Skulle kunna leva där, kanske ska bli en sjöjungfru?

Bilder utlovas vid senare tillfälle

Madeleine idag

Idag är det Madeleine så grattis på namnsdagen till mig.

Gick upp för två timmar sedan ungefär och börjar få ordning på packningen. Dock är allting annat hemma helt kaos. Jag orkar inte med vissa saker här hemma. Seriöst, jag fick värsta utskällningen för en shampo-flaska. Det är inte normalt? Pallar inte med bara när hon är på sådant humör. Så nu kommer säkert hela kryssningen bli kaos. Dessutom är jag redan på skit dåligt humör. Är redan ledsen, arg & besviken. Men men, put on a happy smile. Det är bäst för alla tror jag. Hoppas iallafall att hon blir på bättre humör snart så vi slipper irritera oss på varandra och förstöra hela resan. Vi åker iallafall om typ tre timmar. Jag ska sminka mig, packa ner sminket, smycket o.s.v. Sedan ska jag nog fixa till mina naglar lite och så får vi se mer vad som hinns med.

Skönt ändå lite att komma iväg ett tag. Slippa se och sådära...



Vårt vackra kryssningsfartyg vi ska åka med. Taxfree nästa yupp!

Musikorgasm





There is no place I cannot go
My mind is muddy but
My heart is heavy, does it show
I lose the track that loses me
So here I go.

Give me reason, but don't give me choise.
Cos I'll just make the same misstakes again.

Skitväder.

Fyfan vilket äckligt väder det är idag. Det spöregnar och så åskar & blixtrar det. Det är läskigt med åskan, jag är skiträdd för den huvaligen. Det har iallafall slutat åska nu så jag hoppas den håller sig undan resten av dagen.

Idag ska jag packa, det kommer gå åt helvete. Jag har absolut ingen aning vad jag ska ha med mig och det är svårt att  veta när man inte vet hur vädret kommer att vara. Jag kommer nog på någonting, så småningom.

Jag upptäckte också att idag är det en månad kvar tills skolan börjar. Det är denhär månaden som kommer vara skönast tror jag för jag har inplanerade saker. Imorgon ska jag på kryssning som sagt tills torsdagen. På fredag kommer kusinerna hit så det blir trevligt. Söndag kommer älskling hem så det blir mys med henne. Måndag åker jag till Västervik för 2 sköna avslappnande veckor ifrån detta jävla Uppsala. Sedan när jag kommer hem blir det the voice och en välkommen "hej" middag hemma hos här förhoppningsvis. Ni ser? Sedan veckan skolan börjar ska även jag & Johanna till Falun för en mini-reunion med de närmaste Torquay vännerna, det är nog sommarens höjdpunkt.

Vill också passa på att säga Gratis på namnsdagen till Johanna. Grattis!


Söndag.

Värdelös dag. Jag hatar söndagar, finns det någon mer tråkig dag? Dessutom har jag varit helt död idag. Inatt kunde jag knappt sova eftersom jag sov i en extrasäng i mamma & pappas rum. Katten har gått på mig hela natten. Ingen sovmorgon blev det heller direkt, gick upp halv nio tror jag. Usch. Så dagen har ägnats åt tv-tittande, eftersom vi skaffat en digitalbox har vi en massa nya kanaler och till min förtjusning upptäckte jag på en av dessa kanaler att "Miss universe" gick. Så det roade jag mig med, det var faktiskt roligt att se på. Men man märkte ett tydligt mönster i de som vart utvalda, nästan alla latinamerikanska länder gick vidare. Alltså, långt brunt hår, bruna, bruna mandelformade ögon osv... Det var iallafall slutligen Miss Venezuela som vann tävlingen. En rolig sak var att Miss USA ramlade i aftonklänningsmomentet. (haha).
Idag har jag även hunnit med att titta på "Step up 2" igen och även "What happends in Vegas". Den var faktiskt bra, helt okej.

Imorgon är det måndag, då ska det packas inför kryssningen på tisdag. Det ska bli dunder!

Idag hörde jag även av min kära vän, Johanna. Miss you!


Lördag

Lördagen blev trevlig.
Gick dock upp väldans tidigt imorse och har varit död hela dagen. Körningen gick sådär, vi bytte halva vägen i och med att jag blev så okoncentrerad. Klockan lite över åtta kom vi fram till Gränby, vi gick in på kvantum och handlade det vi behövde. Klockan tio var vi hemma igen, lagom till krysset.

Annars idag så har jag hunnit med attt baka jordgubbspaj, dammsugat och fixat naglarna. Jag har också gjort förrätt och fixat en massa med maten. Kvällen har varit rolig. Johan & Anna har berättat om deras år i Saudi och det var intressant. Johan hade också med sig sin vattenpipa (som var väldigt stor) som han fått från sin chef i Saudi. Så vi har suttit och rökt ett tag. Mysigt. Jag är också väldigt mätt. Vi åt grillad fläskfile och rostade rotsaker med limeaioli och café de paris sås. Mumms. Till efterrätt åt vi jordgubbspajen med glass och vaniljsås...

Nu ska vi nog dra oss tillbaka. Ska sussa i mammas och pappas rum inatt..

Sussa sött...

Dagsutflykt.

Fredagen blev inte riktigt som väntat.
Imorse när vi vaknade så var det första vi hörde att Lasse Åbergs museeum blivit rånat, typiskt... Vad skulle vi göra nu? Vi kollade runt lite på internet och bestämmde oss för att besöka drottningholms slott (där kunga-familjen bor). Vi åkte iväg vid halv elva-elva tiden. Vägen dit var svår och vi åkte faktiskt vilse lite innan vi hamnade på rätt väg. Vi kom iallafall fram till slut.

Slottet var mycket trevligt, vi gick runt och tittade i alla salar och det var häftigt med alla coola målningar och dylikt. Också häftigt med allting annat. När vi besökt slottet klart gick vi en runda i "trädgården" som var typ hur stor som helst. Men den var jättefin, efter att gått ett bra tag kom vi fram till kinaslottet som också ligger på området. Där fanns ett litet fik där vi åt våfflor och kaffe. Efter det kollade vi in kinesiska slottet och därefter knallade vi tillbaka. Det var en mycket trevlig utflyckt får jag lov att säga.

På hemvägen stannade vi till och köpte en ny  kaffekokare. Det behövdes verkligen!
Nu sitter jag, mamma och pappa på altanen och bara myser med godis och god dricka. Det börjar bli lite småkuligt och dags att gå in snart..

Imorgon får vi främmande av Johan & Anna. De ska hälsa på efter ett år i Saudi Arabien, de ska ta med sig vattenpipa som de köpt där så det ser jag fram emot. En sak jag inte ser fram emot är att jag ska upp vid sju för att köra till Gränby vid halvåtta och sedan handla med pappa.. Oh yes...

Nej, nu räcker det.

Baaaaj!!!



drottningholm

Nedrans kaffekokare.

Dagen igår vart jättemysig faktiskt. Johanna kom hit på dagen någongång. Vi kollade först på filmen "The exrocism of Emelie Rose". Medans den pågick lagade vi även våran traditionella måltid som vart lika god som alltid. Efter film och mat var vi oerhört mätta. Vi småglodde på tv och de det sådära mysigt. En timme efter vi ätit så gjorde vi våran goda hallonpaj, även fast vi var helt övermätta åt vi med god aptit. Yummie! Klockan tio åkte min käresta hem och nu får jag inte träffa henne på en och en halv vecka. Sedan hinner vi ses en kväll för att sedan vara ifrån i två veckor till. Hur ska det sluta? Usch, kommer sakna kvinnan!!!

Idag har jag inte gjort så mycket. Kollat på de två sytycd avsnitten med mamma. Dammsugat huset och ätit lunch. Just nu väntar jag på den sega kaffekokaren som jag tror gått sönder på något vis. Det har gått en halvtimme och den har bara bryggt 3 koppar. Damn, jag har kaffeabstinens så det knakar... Annars idag ska jag inte göra mycket mer heller, kanske ska sätta på en bra film. Funderar på att kolla på "what happens in vegas". Vi får se...

Imorgon bär det av till Lasse Åbergs museum, det ska bli trevligt faktiskt. Han gör mycket fint....

Lite av allt.

God mitt på dagen allesammans...
Idag är det onsdag och jag ska fira namnsdag med Johanna idag. Vi har egentligen nmansdag på måndag & tisdag men eftersom både hon och jag är borta då så blir det idag. Vi ska göra våran goda hallonpaj och äta (nähä) kyckling, klyftpotatis och sås. Yummie!! Vi ska även se på "The nothebook". Jag tror båda vi behöver en paus från allt testosteron fan. Åt helvete med allt som har med testestoron att göra. Iallafall för tillfället...

I måndags åkte jag bil till Gottsunda, det var skit läskigt, men de gick ändå helt okej. Var hemma hoss Safi, vi köpte chips, dipp & läsk. Sedan kom lite andra snyggingar. Vi kollade på "Step up 2" och "The notebook". Efter filmerna åkte alla hem så bara jag och Safi kvar. Vi tittade på en till fillm som jag inte vet vad den heter och pratade. Somande vid fyra-hugget. 
På tisdagen vaknade vi och åt frukost, vi åt även det goda brödet med det goda gröna på som jag inte vet hur man skriver. Asgott iallafall. Vi gick ner i centrum och gick runt. Johanna och Rafif kom och gjorde oss sällskap. Så dagen spenderades i gottsunda med vänner.  Kvällen vart dock inte en rolig historia..

På fredag åker min käresta iväg, (snyft). Skit ungen ska iväg till Italien och ha det trevligt. Jag får väll glädjas åt min lilla kryssning. Längtar också tills 28.e. Åka bort och komma bort från falska Uppsala...


Mat & Bio.

Söndag idag. Faktiskt skön dag för att vara söndag. Vaknade vid elva och åt en god frukost bestående av vanilj youghyrt och jordgubbar. Mumma! Sedan har jag bara chillat vid tv'n, läst tidningen, filat & målat naglarna. Snart ska jag äta en god paj som min mamma lagat. Det är en paj bestående av fetaost, spenat, potaits och tomat. Muumms!!!

Lite senare idag ska vi åka in på bio också, det blir Narnia filmen. Haha, riktig svenne-familj och åka hela familjen på bio. Men vadå? Det är mysigt och man får umgås alla tillsammans, det är inte ofta...

Imorgon ska jag hem till Safi och träffa henne. Vet ni? Jag ska köra dit. Förstår ni? Jag ska köra bil från björklinge till gottsunda. Gud, hjälp mig. Haha, kommer säkert krocka och få motorstopp vid ett rödljus eller liknande.

Nej, nu var det mat på g.

Pusssss

Hejsan

Ja, det är ju kul att se att det finns besökare fortfarande efter några dagars torka här i bloggen. Men just nu hinner man faktiskt inte med att blogga, helo? Det är sommarlov. Iallafall har jag inte gjort mycket speciellt dessa dagar. Hälsat på i gottsunda en del, promenerat i spöregnet och träffat nya människor. Jag har också sett filmen "Sex and the city" tillsammans med Safi, Johanna, Jossra & Gona. Den filmen var oerhört bra och rekomenderas till alla tjejer där ute. Vad man än säger så är det faktiskt en chic flic (stavning?). Jag har också tjockat mig en hel del under denna vecka och allting ör Safis fel (haha). Hon vill göra mig till en tjockis.

Nu så hinner jag inte med mera. Ska åka iväg och träna.
Puss

Världens äldsta mamma.

På Aftonbladet.se kan man läsa om detta. En 70-årig kvinna som bor i Indien som nyss har fött tvillingar, är inte det en aning sjukt? Jag menar, stackars ungar. Vilka ska ta hand om dem när kvinnan dör? Dessutom, pappan är 77 år. "Jag vill bara vara med dem så länge jag kan" säger den 70-åriga gamla kvinnan.
Hur kan man ens tillåta något sådant? Nej, usch jag tycker inte om det...


Bara för att..

Seriöst, är skitdålig på att blogga just nu. Men vafan, det är sommarlov man har andra saker för sig också. Dessutom igår var jag helt död iochmed att jag inte sovit någonting och samma sak är det idag. Har inte gjort någonting bara legat och degat...

Har inte mycket intressant att berätta heller, det har inte hänt någonting sådär jättespeciellt direkt. Hade dock en väldigt rolig kväll igår ute på min altan med mamma & pappa. Tänk va lite rötjut kan göra..

Iallafall så har jag precis ätit en jättegod glass. Den nya glassen från hemglass "Deluxe" eller något sådant heter den. De är typ som en magnum glass fast dubbelt så liten (haha, johanna). Det är vaniljglass med typ kaffesås i och så är den chokladöverdragen, skit god. Så det är någonting att rekommendera.

Imorgon måste jag sysselsätta mig med någonting. En promenad med mamma är bestämmt iallafall, sedan kanske staresa?

Go´natt

Nattsuddare...

Hejsan Hoppsan! Är hemma hos Safi just nu me Johanna också. Vi har inte sovit.. Vi bakat kladdkaka och kollat på en film. Sedan skulle vi försöka sova, men det gick inte. Dessutom är stackars Shad på sjukhuset så vi måste hålla koll på honom! Snart ska vi göra hårinpackning och sedan fixa oss. Efter det ner till centrum så får vi se vad dagen kan erbjuda.
Pussss

Skulle inte banga på hennes skor.



Elin Klang, kolla de där skorna. GE MIG!

Några updaters

Hoppans så som vi säger här hemma. De var ett tag sedan, men iallafall det har dock inte hänt mycket. I måndags då var jag ju hemma och tvättade som sagt men vid tre hugget åkte jag in till stan och träffade Johanna, Shad, Kim & Sasha. Vi gjorde inte alls mycket, satt på McDonalds ett tag och gjorde ingenting. Sasha åkte hem och jag & Johanna köpte en Frapista på Barista, smakade ungefär som choklad milkshake. Sedan satte vi oss vid någon trädgårds sak så kom en pundare fram till oss och började prata en lång stund, lite drygt. Vi tog bussen 21.10 hem och när vi kom hem fixade Johanna mina ögonbryn så goffade vi i oss chips. Vid halv tolv däckade Johanna på min axel, sötnos!

Tisdagen åkte Johanna hem vid halv ett typ. Då passade jag på att vara lite duktig och satte mig på motionscykeln i ett tag. Skönt! Sedan tog jag en lång dusch och efter det gick jag ut på altanen och läste ett tag. Vid sex lagade jag mat och efter det åkte jag till Johanna. Vi begav oss sedan till Harbo för att träffa Kim och Shad. Det var trevligt, satt och pratade och lyssnade på musik. Vid elva kom skjutsen hem och på vägen hem såg vi massa älg & rådjur.
Hemma hos Johanna fick hon ett ryck och vart sugen på kladdkaka. Så halv ett ställde vi oss och bakade en kladdis, den vart jättegod. Efter det tittade vi på en sjuk film om en kille som krigade för att skaffa kondomer för han skulle sätta på skolans snyggaste tjej, helt sjuk film... Klockan tre ungefär kom vi i sängen...

Halv elva idag kom pappsen och hämtade mig. Han överaskade mig genom att sätta sig i passagerarsätet, jag skulle nämligen köra. Så jag körde från skuttunge till bälinge och sedan vidare ut på E4:an och sedan hem. Det var skit läskigt, åkte i 85 de är fort. Klarade även mig igenom rondellen i björklinge också (stolt).
När jag kom hem så väntade den trevliga uppgiften att tvätta bilen. Oja, det var riktigt trevligt. Skölja, tvätta med svamp, skölja, torka med någon trasa, tvätta lite till med svamp, skölja, torka med någon speciell trasa, vaxa på och vaxa av det överflödiga. Det tog typ 3 timmar allt som allt. På fredag ska jag städa insidan, huh! Ni vill inte veta hur det ser ut. Bläsch!



Kunde inte hjälpa att tänka på Mr. Miyagi från Karate Kid. "Wax on, wax off"...


RSS 2.0