Välkomen hem - en sång för de hemlösa.

Fyfan... Tittade nyss på "Välkomen hem - en sång för de hemlösa" en dokumentär som handlade om hemlösa i Sverige. Ni som lyssnar på radio har säkert hört EMD: s Välkomen hem och det är just denna sången handlar om. De startade ett projekt för hemlösa och alla intäkter som låten ger går oavkortat till hjälp för de hemlösa.
Det var riktigt hemskt, de intervjuade en man som nu hjälper hemlösa men som själv varit i situationen. Han hade en svår barndom, växte upp en en alkoholiserad sadistisk pappa som slog honom brutalt. Han rymde vid 9 års ålder. DÅ började han snatta med vänner, i stockholm. En dag tog de med en narkoman upp till sin gömma och han tvångsinjecerade denhär killen så att han själv kunde sno allting som de små ungarna tagit. När han var 10 år blev han beroende av amfetamin.
En gång, lyckades en pedofil få med han och hans kompisar hem. Killen hade lovat dem tak och han hade en villa i Lidingö, när de var framme frågade han om pojkarna ville ha sprit, de ville dem. Bara det att mannen lagt sömnpiller i spriten och våldtog pojkarna i flera dagar.
I tonåren bodde han på ett behandligshem, han fick en bästa vän och de rymde ofta för att kunna knarka. En dag stannade de till vid ett tågspår. Hans kompis fick för sig att han kunde stanna ett tåg som kom.. Aa, ni förstår väll resten?
Denna man har alltså druckit, knarkat och varit hemlös till för 5 år sedan. Då hans yngre bror ringde och meddelade att hans mamma dött genom att hon hade blivit inbränd i sin lägenhet. Det var ett uppvaknande för honom. Sedan dess har han varit nykter.

Asså, denna dokumentär var jävligt sorglig och bra. Den går att titta på gratis i tv3 play. Klicka er in på www.tv3.se/play och sedan klicka på "Välkomen hem - en sång för de hemlösa" så kommer programmet. Det är ca 30 min llångt och ni borde titta.
Detta är ett större problem än vad man tror. Och det är hemskt att det inte är så uppmärksammat som det borde vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0