Prestationsprinsessor.

Va inne och läste Ebba Von Sydows blogg för ett tag sedan och hittade de här länken, http://viastream.player.mtgnewmedia.se/inner.php?TvSkin=tv8_se&PKCatID=1439 
Det är ett program om prestationsprinsessor & duktiga flickor från Tv 8: as Studio Belinda. Tyckte faktiskt att programmet var helt okej och att det som sades stämmer rätt bra. Medverkande i programet var Ebba Von Sydow, Joanna Rose och Hanna Fridén. Det pratades om prestation och om varför unga flickor idag blir mer och mer pressade och allt fler hamnar dessa banor, prestationsprinnsesan och måste brestera bl.a. pga dålig självkänsla. Rekomenderar verkligen att ni som känner behov av att prestera ska kolla på detta.
 
Jag blev sugen på att köpa boken "Duktighets fällan - en överlevnadsbok för prestationsprinsessor" som är skriven av Joanna Rose & Aleksander Perski. Boken ska handla om vilka psykologiska krafter och samhällsmekanismer som gör att så många unga kvinnor drabbas av detta symptom som också kallas för "duktig-flicka-syndrom". Boken betonar också att detta ska gå att undvika genom att finna balans mellan egna krav och lusten samt förmågan, istället för att söka bekräftlese genom prestationer. Den ska också innehålla fakta och tips om vad man kan göra för att hindra att hamna i fällan eller försöka ta sig ur den.

Känner igen mig mycket väl i vad de pratar om och förstår precis...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0